Ακαδημία Αθηνών.


Λουκάς Παπαδήμος.jpg

 

Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών εξελέγη ο Λουκάς Παπαδήμος.

Με την ευκαιρία της εκλογής του κ. Παπαδήμου στην Αντιπροεδρία του Ανώτατου Πνευματικού Ιδρύματος της χώρας μπήκα στον πειρασμό να μάθω λίγα περισσότερα για τον Οίκο, αυτόν, του πνεύματος.

Έμαθα λοιπόν ότι:

Η Ακαδημία διοικείται σύμφωνα με τον Οργανισμό της (Ν 4398/1929 ΦΕΚ 308 τ. Α’ 1929), όπως αυτός τροποποιήθηκε από μεταγενέστερες νομοθετικές διατάξεις. Το Προεδρείο της Ακαδημίας αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, τον Γραμματέα επί των Πρακτικών και τον Γραμματέα επί των Δημοσιευμάτων. Πρόεδρος της Ακαδημίας γίνεται αυτοδικαίως ο Αντιπρόεδρος του προηγούμενου έτους. Ο Αντιπρόεδρος εκλέγεται από τα τακτικά μέλη της Ακαδημίας κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομελείας του Δεκεμβρίου κάθε έτους με μυστική ψηφοφορία. Ο Γενικός Γραμματεύς και οι δύο Γραμματείς εκλέγονται ανά πενταετία τον τελευταίο μήνα πριν από τη λήξη της θητείας τους από τα τακτικά μέλη.
Η θητεία του Προέδρου είναι ετήσια, ενώ του Γενικού Γραμματέως και των δύο Γραμματέων πενταετής. Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματεύς, οι δύο Γραμματείς και οι τρεις Πρόεδροι των Τάξεων συγκροτούν τη Σύγκλητο, η οποία έχει αρμοδιότητα σε όλα τα διοικητικά και τα οικονομικά ζητήματα της Ακαδημίας. Οι συνεδριάσεις της Συγκλήτου, στην οποία προεδρεύει ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, είναι μυστικές.

Ο κ. Παπαδήμος λοιπόν Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας για το 2016 το 2017 Πρόεδρος, και οι συνεδριάσεις της Συγκλήτου μυστικές.

Χρόνια τώρα το internet βουίζει για τις μυστικές συνεδριάσεις των Rosicrucian, της λέσχης Bilderberg ή και των Ελευθεροτεκτόνων.

Γιατί ψάχνει τόσο μακριά;

Να λοιπόν το πνευματικό διευθυντήριο της χώρας.

Και δεν υπήρχε κάποιος σε αυτήν την χώρα που να μην θεωρεί πως και οι Ακαδημαϊκοί, η διανόηση του τόπου δεν έχουν οικογένεια, δεν έχουν ανάγκες.

Ίσως όμως θα έπρεπε να υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα κονδύλια του ΕΣΠΑ και την αξιοπρέπεια.

Ανάμεσα στον Δάσκαλο και την άποψη επί πληρωμή.

Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Υπάρχουν πνευματικοί άνθρωποι που αγωνίζονται για κάτι περισσότερο από το παντεσπάνι.

Είναι όμως μειοψηφία, και μάλιστα τόσο μικρή που ο μέσος πολίτης θα τους κολλούσε εύκολα την ρετσινιά του γραφικού.

Και το φαινόμενο δεν είναι σημερινό.

Η Ελλάδα είναι μια από τις (πολλές) χώρες που το πολιτικό κατεστημένο, απαιτεί, και πετυχαίνει, την πλήρη υποταγή κάθε φωνής στις ορέξεις του.

Η επιστήμη η διανόηση, υποχείρια σε πολιτικές, οικονομικές, και κομματικές σκοπιμότητες.

 

Το νερό ζέει αλλά ο βάτραχος συνεχίζει να νοιώθει άνετα.

 

© HeadWaiter.

Posted on 23/12/2015, in Η γνώμη μου, κατοχικά. Bookmark the permalink. 8 Σχόλια.

  1. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ

    Και η διανόηση, όπως και η Θρησκεία, ανέκαθεν αποτέλεσαν ισχυρότατο δεκανίκι της εκάστοτε Εξουσίας, ανεξαρτήτως χρώματος αυτής. Δυστυχώς, όσο θα υπάρχει ταξικά διαρθρωμένη Κοινωνία, ο καθένας θα υπηρετεί, εκών άκων, μια τάξη. Δική του η επιλογή. Κι αν κρίνει κανείς από τις επιλογές του «κυρίαρχου», του «ώριμου» κοπαδιού κλπ, δεν είναι να απορεί κανείς για τις επιλογές των λεγόμενων διανοουμένων! Όπως τόλεγε ωμά ο J.J Rousseau, «…Ο αγγλικός λαός πιστεύει ότι είναι ελεύθερος, αλλά ξεγελιέται πολύ, γιατί ελεύθερος είναι μόνο στη διάρκεια της εκλογής των μελών του κοινοβουλίου. Από τη στιγμή όμως που θα εκλέξει αυτούς τους αντιπροσώπους, γίνεται σκλάβος, δεν είναι τίποτα. Σ’ αυτές τις σύντομες στιγμές της ελευθερίας του, η χρήση της ελευθερίας που κάνει αξίζει στ’ αλήθεια να την χάσει»!
    «Η κυβέρνηση υποτέλειας, εθνικής μειοδοσίας και λαϊκής καταλήστευσης αφού εξήντλησε όλο το οπλοστάσιο των ψευδολογιών της εξαπάτησης και της ασύδοτης κινδυνολογίας προσφεύγει στο εφεδρικό σώμα κάποιων υποτιθέμενων προσωπικοτήτων ευρύτερου κοινωνικού κύρους. «Προσωπικοτήτων, χωρίς πρόσωπο, αλλά με λιγότερο ή περισσότερο βαρύγδουπους τίτλους και αντίστοιχα κατασκευασμένη πνευματική «ακτινοβολία». Γνωστοί μας – άγνωστοι εκ του παρελθόντος τους, έρχονται άλλοτε να μας συνετίσουν, άλλοτε να μας νουθετίσουν. Αναφερόμαστε στο κείμενο των 32 της 2/6/2011 και στο κείμενο των 11 της 15/6/2011. Στόχος τους – target group αγγλιστί – οι μάζες των ανθρώπων των πλατειών, που αναπάντεχα τολμούν να παρεμβαίνουν στο παιχνίδι της εξουσίας και των μέχρι τώρα αμετακίνητων κατεστημένων πολιτικών ισορροπιών.
    Αριθμητικά ελάχιστοι οι κύριοι αυτοί, αλλά «εκλεκτοί», επιχειρούν να λειτουργήσουν ως καθοδηγητές της κοινής γνώμης, την οποία θέλουν να εγκλωβίσουν και να ευνουχίσουν. Χωρίς ιστορία, χωρίς κοινωνική προσφορά, χωρίς στην πλειοψηφία τους να έχουν εκπληρώσει τα στοιχειώδη καθήκοντά τους απένταντι στη χώρα τους παίρνουν αυθαίρετα το δικαίωμα να παρέμβουν καταγγελτικά σε βάρος του ελληνικού λαού, σε βάρος των ενεργών πολιτών. Επιεικές το «χωρίς ιστορία», δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία ανεπιστρεπτί ως διαπρύσιοι υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν και εθνικοί μειοδότες όλων των επιπέδων (συγκεκριμένα: Χ. Ρόζενστάιν-Ροζάκης, Ν. Αλιβιζάτος, Θ. Βερέμης, Γ. Θεοδωρόπουλος, Δ. Σαββόπουλος, Ο. Καλογήρου, Γ. Παγουλάτος, Κ. Παπαγεωργίου, Λ. Τσούκαλης). Χωρίς κομματική ταυτότητα, αλλά με σαφή πολιτική πρόσδεση με την κυβερνητική παράταξη οι περισσότεροι δεν δίστασαν να καταλάβουν υπουργικούς θώκους και αξιώματα όπως ο Μ. Σταθόπουλος, ο Ν. Αλιβιζάτος, ο Χ. Ροζάκης ως εξ’ απορρήτων του αρχιιερέως της εθνικής μειοδοσίας Κ. Σημίτη» [Βασ. Φίλιας].
    Συναινεσίες, συμβιβασίες και άλλοι ……… «διανοούμενοι»

  2. ας σας κουράσω με την θεωρία των πάντων! https://www.youtube.com/watch?v=MJBa7NfF9kw

  3. Διανύουμε το σωτήριον έτος 2015.
    Σε λίγες μέρες έχουμε αλλαγή έτους και αλλαγή ηγεσίας στην Ακαδημία.
    Χρόνια πολλά

  4. Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2015 απονεμήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας.

    Η συνεδρία ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρη Νανόπουλου για το πρόβλημα της διαχείρισης της πληροφορίας από τις Μαύρες Οπές, το οποίο είναι από τα βασικότερα της Σύγχρονης Φυσικής τα τελευταία 40 χρόνια.

    Ο πρόεδρος της Ακαδημίας αναφέρθηκε σε μία πολύ πρόσφατη εργασία του με τους John Ellis και Νίκο Μαυρόματο, όπου επιχειρείται το σπάσιμο του Κώδικος της πληροφορίας στις Μαύρες Οπές και μία καινούργια ερμηνεία της «ακτινοβολίας Hawking», χρησιμοποιώντας τη Θεωρία των Υπερχορδών.

    Απονεμήθηκαν συνολικά 39 βραβεία στις τρεις τάξεις των Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

    http://news.in.gr/culture/article/?aid=1500047708

  5. Πολύ αλήθεια!!
    «Υπάρχουν πνευματικοί άνθρωποι που αγωνίζονται για κάτι περισσότερο από το παντεσπάνι.
    Είναι όμως μειοψηφία, και μάλιστα τόσο μικρή που ο μέσος πολίτης θα τους κολλούσε εύκολα την ρετσινιά του γραφικού.»

  1. Παράθεμα: Ακαδημία Αθηνών. | Στείριδα – el Steiri – Στείρι Βοιωτίας

  2. Παράθεμα: ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ – Τελευταία Έξοδος | crockorozistas

  3. Παράθεμα: Ακαδημία Αθηνών… « απέραντο γαλάζιο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

DER KAMERAD

Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία...!

Σημείο συνάντησης Ελλήνων συλλεκτών ευρώ

Απόψεις και ειδήσεις γύρω από τις συλλογές ευρώ

ο δύτης των νιπτήρων

καταδύσεις ποικίλης ύλης

Ilcorno's Blog

Just another WordPress.com site

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Κατεβαίνουμε στον πολιτικό στίβο, κατεβαίνουμε στις εκλογές. Το κράτος μπορεί να πρέπει να μας βλέπει ως κόμμα αλλά εμείς θέλουμε να συγκροτήσουμε ομοσπονδία πολιτικών κοινοτήτων.

Περιδιαβαίνοντας

- Passing through the Αrts, culture and civilization, nature and human

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΩΡΑ !

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Καμιά αλλαγή του συντάγματος χωρίς δημοψήφισμα ! ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, το πλήθος μας.

Αέναη κίνηση-moto Perpetuo

Για την αυτονομία και τη χειραφέτηση-per l' autonomia e l' emancipazione

Τοπία

του Μυαλού κ της Ψυχής

ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

...γελοίος γράφων...

Διασταυρούμενα πυρά

εναλλακτικός τίτλος: ΦΥΡΔΗΝ ΜΙΓΔΗΝ - σχόλια και πληροφορίες για την κοινωνική και πολιτική ζωή στην Ελλάδα + εκπαιδευτικό υλικό. Oι συνεχείς αλλαγές θα είναι ο κανόνας σ' αυτό το blog επειδή 1. τίποτε δεν είναι τέλειο και 2. στόχος είναι η συνεχής βελτίωση

PROJECT ANTISYSTEM

NEWS,MUSIC, SERIES, AND MORE

Crystalia Patouli --------

H ζωή δεν είναι αυτή πoυ έζησε κανείς, αλλά αυτή πoυ θυμάται και όπως τη θυμάται για να την αφηγηθεί. Gabriel García Márquez

Λαϊκιστής

"Οι καιροί ου μενετοί" Θουκυδίδης

Το μαμούνι που μιλάει

Πες-πες κάτι θα μείνει

The Late Blog

"It is never too late to be , what you might have been "

ΕΠΙΓΟΝΟΣ

Ελεύθερος άνθρωπος, ελεύθερη σκέψη.

για την Ιστορια...

Θέματα -Πηγές-Σκέψεις-Τεχνικές & εργαλεία για τη διδασκαλία της

Τα Κακώς Κείμενα

{ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ & Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ // www.kakoskeimena.net // www.kakoskeimena.com }

λογομνήμων...

κατ' ευφημισμόν

Referendums For Greece

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Θραξ Αναρμόδιος

αναρμοδίως επί παντός

sterianizali.wordpress.com/

καΤά Λάθος σΤεριανός. καΤά πάθος ζαΛισμένος.

kospanti

Ιστορίες ενός τσακισμένου μυαλού ...

Αναγεννημένη

"Και το ξερό κεφάλι μου μυαλό ποτέ δε βάζει, όσο τα πόδια μου βαστούν, στο δρόμο θα με βγάζει"

Ο άνθρωπος του μετρό

Γιατί πάντα κάποιος πρέπει να κάθεται και να παρατηρεί τους άλλους...

Lagrimas de oro

Δάκρυα από χρυσό

Βίκυ Παπαπροδρόμου: ό,τι πολύ αγάπησα (ποίηση, πεζογραφία & μουσική)

Μ' αρέσουν τα ποιήματα που ζουν στο δρόμο, έξω απ' τα βιβλία: αυτά που τουρτουρίζουν στις γωνιές κι όλο καπνίζουν σαν φουγάρα· που αναβοσβήνουν, μες στη νύχτα, σαν Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια... [Νίκος Χουλιαράς]

Διαβούλευση Πολιτών

Ιστοσελίδα ενημέρωσης, διαβούλευσης, έρευνας, αρθρογραφίας.

απέραντο γαλάζιο

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

Stop Alimentarius

Ενημερώσου για τον κώδικα διατροφής και προστάτευσε τον εαυτό σου αλλά και τους γύρω σου

Love Your Thoughts

...οργασμός σκέψης

αἰέν ἀριστεύειν

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

ΨΙΘΥΡΟΙ

ψίθυροι του κόσμου

Dimitris Manousakis

A great WordPress.com site

Απ'όλα (με sos)

Εδώ δεν πουλάμε σουβλάκια

Georgopalis Dimitris

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ , ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ, ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ

Yannis Ioannou,cartoonist

cartoons and satyrical comics ,Yannis Ioannou

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Θέματα και αναθέματα...

Χειμωνιάτικη Λιακάδα

Σκέψεις, απόψεις, προβληματισμοί και συναισθήματα. Στοχασμοί που ρίχτηκαν στο διαδίκτυο σαν μπουκάλια στο πέλαγος …

womaneveryday

με σκέψη για όλα-σχεδόν